Curățenie de primăvară în Capitală. După ce s-a strâns tot gunoiul, n-a rămas nimic

Fenomen interesant în București, după curățenia de primăvară. La sfârșitul operațiunii, când tot gunoiul din Capitală era pus în saci menajeri și dus la groapa de gunoi, din oraș nu mai rămăsese absolut nimic, în afară de un câmp plin de scaieți.

În locul Centrului Vechi nu mai era decât o pârloagă presărată cu tufe de salcâm pitic, prin care mișunau câinii maidanezi. Pentru că nu mai aveau unde să locuiască, sutele de mii de moldoveni plecaseră, pentru că nu mai găsiseră cutiile de carton sau grămezile de rigips acoperite cu tablă în care locuiau prin cartierele Bucureștiului.

Surse din fostul oraș București confirmă că blocurile au dispărut primele: ”Să fim serioși, movilele alea de gunoi acoperite cu polistiren de 10 nu se pot numi locuințe”, spune arhitectul Decebal Popescu. A urmat infrastructura mare, un gunoi care nu avea ce să caute pe continentul european, apoi arhitectura veche, așa-zisele case istorice din București, în realitate niște mizerii copiate de la occidentali, lipsite de valoare estetică, și care au fost și ele luate și duse la groapa de gunoi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
21 martie 2023 00:22
Citește mai mult despre: București gunoi pârloagă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult