Cursele low-cost nu pot ateriza pe aeroportul Otopeni fiindcă nu au rovinietă

Haos în spaţiul aerian al României! După ce ieri toate cursele low-cost de pe aeroportul Băneasa au fost mutate pe Otopeni, piloţii companiilor aeriene ieftine au avut o surpriză extrem de neplăcută: avioanele le-au fost întoarse din zbor sau oprite în aer deoarece nu aveau rovinietă iar aeroportul se găseşte în afara Capitalei. Ca urmare, o coadă infernală de aeronave ale companiilor low-cost s-a format la intrarea în Otopeni. Pe fondul nervozităţii piloţilor s-au înregistrat chiar şi câteva tamponări în aer.

„L-am sunat pe patron şi a zis că nu-mi plăteşte rovinieta, dacă vreau eu să dau din buzunar e treaba mea”, spune comandantul unei aeronave low-cost. „Vă daţi seama că nu-mi permit, o să caut o parcare de avioane pe DN 1 şi o să las pasagerii acolo, să se descurce. Nici nu mă pot certa cu poliţiştii de la Rutieră, că au dreptate: e vina patronului, trebuia să-şi dea seama că aeroportul e în afara localităţii, dar a vrut să fie şmecher şi să meargă pe burtă.”

În câteva cazuri, pasagerii sătui să aştepte în aer au făcut chetă ca să cumpere o rovinietă. Piloţii mai descurcăreţi au mai luat de pe drum aerostopişti care stăteau la „ia-mă nene” şi din banii strânşi de la aceştia au cumpărat roviniete pentru o zi.

Scris de TNR
26 martie 2012 11:03

Alte articole

Vezi mai mult