Cutia milei, insuficientă: Patriarhul introduce 29 de cutii noi, pentru toate celelalte sentimente

Veşti bune pentru cetăţeni! De acum încolo vom putea contribui mult mai eficient la ridicarea Catedralei Neamului şi alte demersuri filantropice ale Bisericii, asigură întâi stătătorul acesteia, Preafericitul Daniel.

Convins că noţiunea de cutie a milei este depăşită, pentru că nu oricine e milostiv, liderul Bisericii a dispus instalarea de 29 de cutii noi, acoperind toate sentimentele majore care-i pot încerca pe enoriaşi de-a lungul zilei de duminică.

“Pe lângă clasica cutie a milei, unde laşi bani dacă ţi-e milă că nu avem suficient aur”, explică Preafericitul, “ai o cutie a silei, în care poţi să ne laşi mărunţiş drept pedeapsă, dacă te dezgustă practicile noastre. O cutie a jenei, dacă ţe jenează ceva. O cutie a foamei, dacă ţi-e foame în acel moment. O panoplie întreagă de cutii aşteptând pomană!”

“Avem chiar şi o cutie a nevoii de a strănuta”, a adăugat un înalt prelat, “unde poţi să laşi câţiva lei dacă ai senzaţia aia că îţi vine să strănuţi, dar nu poţi. Şi mai punem la cale o sumedenie de cutii, pentru că omul e o fiinţă complexă, cu multe faţete, care trebuie toate mulse de bani”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
6 aprilie 2014 04:04

Alte articole

Vezi mai mult