Cutremur devastator în Haiti. Nespecialiştii se aşteaptă la o replică puternică în zona Vrancea

După cutremurul de 7 grade din Haiti, mai multe persoane care şi-au declinat (la persoana întâi) orice fel de competenţe în materie de seismologie se tem că România va fi lovită de un dezastru similar.

“Un cutremur în zona Vrancea este inevitabil, s-a strâns prea multă tensiune în pământ”, a declarat astăzi, la OTV, Ion “Giovanni” M., absolvent al unei renumite şcoli de arte şi meserii din Lehliu Gară. „Până în vară, avem cutremur ca-n Haiti”, a conchis el, în timp ce-şi ştergea nişte firimituri de mămăligă de la gură.

Ion M., care, de când s-a întors de la muncă din Italia e poreclit Giovanni, a precizat că şi TVR-ul l-a consultat în probleme de fizica pământului, dar a preferat să vină la OTV, televiziunea poporului. Oricum, el a spus că nu are de gând să calce pe la TVR cât timp e Sassu acolo. Practic, o să se ducă la televiziunea naţională doar dacă o să aibă loc un cutremur la vârf, ceea ce, spune el, e foarte probabil să se întâmple.

Un alt nespecialist consultat de OTV susţine că a visat seismul din Haiti. Conform previziunilor lui, confirmate de babele de la el din sat, va visa şi un cutremur în zona Vrancea până cel târziu la mijlocul lui aprilie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
13 ianuarie 2010 09:16

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult