Cutremur devastator în Haiti. Nespecialiştii se aşteaptă la o replică puternică în zona Vrancea

După cutremurul de 7 grade din Haiti, mai multe persoane care şi-au declinat (la persoana întâi) orice fel de competenţe în materie de seismologie se tem că România va fi lovită de un dezastru similar.

“Un cutremur în zona Vrancea este inevitabil, s-a strâns prea multă tensiune în pământ”, a declarat astăzi, la OTV, Ion “Giovanni” M., absolvent al unei renumite şcoli de arte şi meserii din Lehliu Gară. „Până în vară, avem cutremur ca-n Haiti”, a conchis el, în timp ce-şi ştergea nişte firimituri de mămăligă de la gură.

Ion M., care, de când s-a întors de la muncă din Italia e poreclit Giovanni, a precizat că şi TVR-ul l-a consultat în probleme de fizica pământului, dar a preferat să vină la OTV, televiziunea poporului. Oricum, el a spus că nu are de gând să calce pe la TVR cât timp e Sassu acolo. Practic, o să se ducă la televiziunea naţională doar dacă o să aibă loc un cutremur la vârf, ceea ce, spune el, e foarte probabil să se întâmple.

Un alt nespecialist consultat de OTV susţine că a visat seismul din Haiti. Conform previziunilor lui, confirmate de babele de la el din sat, va visa şi un cutremur în zona Vrancea până cel târziu la mijlocul lui aprilie.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de TNR
13 ianuarie 2010 09:16

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult