Cutremurul din Arad era de fapt un cutremur din Oltenia care încerca să fugă din țară

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea 4,9 pe scara Richter s-a produs luni seară, 22 mai, în județul Arad, a informat Institutul Național pentru Fizica Pământului pe toți oamenii care nu stau în zonă și poate vor să afle această informație. Tot angajații INFP au precizat că este vorba de un cutremur neobișnuit, întrucât zona Aradului nu este cunoscută pentru activitatea seismică.

„Cel mai probabil vorbim de un cutremur din Oltenia care încerca să iasă din țară pe la Nădlac. Dacă mai aștepta două zile avea loc în Ungaria”, a declarat directorul INFP, Ioan Pârcălabu.

Seismologii au atenționat că cutremurul va mai avea o serie de replici în zonă, pe la Borș și Jumbolia. Previziunile nu sunt deloc optimiste pentru următorii ani în privința cutremurelor, care vor fi tot mai puține și de slabă intensitate. „Dacă nu facem o strategie națională de cutremure, cu accesare de fonduri europene, eventual prin PNRR, în 10 ani România va fi un deșert nemișcat și o să trebuiască să aducem cutremure din Asia”, reclamă șeful INFP.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

23 mai 2023 11:53
Citește mai mult despre: Arad cutremur Oltenia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult