Dacă intrăm în Schengen vameșii de la Nădlac vor primi câte 12 șpăgi compensatorii

Guvernul a pregătit deja un pachet compensatoriu pentru angajații din sistemul bugetar care vor fi afectați de intrarea României în spațiul Schengen. Astfel, vameșii de la Nădlac, care riscă să rămână fără loc de muncă, vor primi 12 șpăgi compensatorii, odată cu eliberarea postului.

„Trebuie să înțelegem că posturile cu șpagă sunt la mare căutare și nu se găsesc așa ușor. Desigur, sunt multe locuri de muncă la stat, dar nu în toate se poate lua șpagă, de fapt în majoritatea nu, de unde și supărarea cotidiană a angajaților”, a explicat un oficial guvernamental.

Legea este construită în așa fel încât dacă în perioada în care vameșul primește șpagă de la stat își găsește un alt loc de muncă în care încasează șpagă, plățile vor fi sistate. Inițiativa a primit critici din partea organizațiilor profesionale care au atras atenție că această prevedere îi va încuraja pe vameși să nu se angajeze un an de zile cât primesc o șpagă sigură, răstimă în care ar putea pierde din abilități și nu vor mai ști cum să încaseze o șpagă de la privați.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

17 noiembrie 2022 16:24
Citește mai mult despre: nadlac spaga vamesi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult