Dacă se făcea educaţie sexuală în şcoli, Coaliţia pentru Familie ar fi strâns maxim 10 semnături!

Mai mulți semi-intelectuali români militează zilele acestea pentru oră de religie în școală și împotriva uneia de educație sexuală. Și pe bună dreptate, o cercetare recentă arătând că, dacă se făcea educație sexuală în școală la vremea ei, acum Coaliția pentru Familie ar fi strâns maxim 10 semnături pentru inițiativa lor tâmpită.

„Numeroase studii au arătat că copiii care sunt doriți și sunt crescuți în familii normale, care-i iubesc și au grijă de ei se transformă în adulți normali, care la rândul lor își văd de familia lor și nu-și bagă nasul în ce face alții la ei în acasă. Mai mult, în general acești oameni sunt mai fericiți și mai educați”, spune realizatorul cercetării, reputatul psihosociolog Decebal Popescu.

Acesta consideră că educația sexuală în școli ar fi o alternativa la educația sexuală de acasă, care se face, de obicei, prin viol și incest. „Prezint aceste concluzii cu teamă deoarece mă gândesc că lumea își va da seama că studiile și concluziile cercetării au fost realizate într-o universitate străină și tot de-acolo au ieșit papagali ca Adrian Papahagi. Sper ca lumea să aibă decența și bunul simț de a înțelege că nu tot ce iese din școală este un lucru prost”, a mai comentat Decebal Popescu.

Scris de Ef
6 martie 2018 08:03
Citește mai mult despre: coalitia pentru familie educatie sexuala

Alte articole

Vezi mai mult