Dacia cheamă în servis 1200 de maşini Dacia 1100 pentru defecţiuni la sistemul de frânare

Uzinele Dacia din Piteşti au anunţat că vor chema în servis peste 2000 de maşini modelul Dacia 1100, produse între anii 1968 şi 1971.

Inginerii români au declarat pentru TNR că au luat acestă decizie după ce mai mulţi clienţi care au cumpărat acest model au sesizat că maşina lor se comportă imprevizibil la viteze mai mari de 60 de km pe oră, ceea ce din fericire se întâmplă destul de rar.

Costurile de servis vor fi suportate integral de producător, aşa că proprietarul maşinii poate veni cu încredere la servisurile autorizate Dacia, că tot banii ăia îi dă. Inginerii spun că intervenţia e destul de simplă şi durează maxim 20 de minute, cât durează să montezi un mecanism de frânare pe o maşina care nu are aşa ceva.

În condiţii optime de utilizare, la modelul Dacia 1100 această eroare mecanică este corectată de computerul de bord. Însă în acest caz sistemul electronic de control al frânării nu intervine la timp, astfel că maşina nu frânează niciodată. Contrar părerii clienţilor, aici nu este vorba de un defect constructiv al maşinii, ci de o filosofie a mărcii, care s-a păstrat până la modelul Dacia Duster.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
28 octombrie 2010 17:02

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult