Dan Voiculescu a cerut permisie, ca să asiste la înmormântarea mitropolitului turnător al Banatului

Decesul mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu, nu putea să îl lase indiferent pe Dan Voiculescu. Cei 38 de ani în care înaltul prelat a turnat la Securitate nu puteau să nu îl impresioneze pe Dan Voiculescu, care a cerut conducerii penitenciarului o permisie de o zi, ca să asiste la înmormântarea celui care a fost, înainte de toate, un mare turnător, Nicolae Corneanu.

”A fost un model pentru absolut toți turnătorii de dinainte de 1989”, spune, cu tristețe în glas, Dan Voiculescu. ”Dacă făceai un sondaj printre turnători, la întrebarea «Ce turnător ai vrea să fiți?», mai bine de 90% răspundeam «Nicolae Corneanu». Imaginați-vă doar, a turnat cu dedicație din 1950 până în 1988. Omul a fost o legendă a turnătoriei, lucru pentru care îl voi respecta toată viața.”

La cererea pentru permisie, Dan Voiculescu a atașat și un omagiu la adresa turnătorului Nicolae Corneanu: zeci de pagini în care și-a turnat colegii de detenție. ”Dacă ar fi fost în locul meu, mitropolitul Banatului ar fi făcut exact la fel. Plus că sper că voi avea șanse mai mari de permisie dacă torn către conducerea închisorii”, îți face singur speranțe Dan Voiculescu.

Scris de Calin
29 septembrie 2014 16:09
Citește mai mult despre: secursit turnator Voiculescu

Alte articole

Vezi mai mult