Dar de nuntă pentru invitaţi

Japonezii care nu prea au prieteni au început să îşi închirieze invitaţi pentru nuntă, scrie “The Guardian”. Tinerii care apelează la soluţia asta vor să le creeze rudelor impresia că sunt nişte tipi populari, la petrecerile cărora se înghesuie lumea să participe, şi asta nu doar pentru că se plăteşte bine.

Oricum, ei se ghidează după un vechi proverb japonez, care sună cam aşa: “Cine nu are prieteni, să-şi cumpere.” Sau ceva de genul ăsta.

 

Se pare că, atunci când vine vorba de tariful pentru invitaţi, gazdele negociază la sânge. Cea mai frecventă replică pe care o folosesc e următoarea: “Dacă aş avea prieteni, ar da bani grei să vină la nunta mea.”

 

Japonezii care îşi închiriază invitaţi la nuntă îşi rezervă dreptul să între peste aceştia în vestiar, atunci când se schimbă, că doar, vorba aia, “eu plătesc, e pe banii mei”.

 

Invitaţii care încasează cele mai mari sume sunt cei care joacă rolul naşilor, deşi de multe ori se întâmplă ca şi mireasa să fie adusă pe bani. Oricum, în timpul fiecărei nunţi, invitaţii şuşotesc între ei, întrebând în stânga şi-n dreapta cât mai merge onorariul.

 

Probabil că la multe nunţi din Japonia se întâmplă ca singurul care nu e plătit să fie fotograful, pentru că, întâmplător, e prieten cu mirele.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
22 septembrie 2009 06:38
Citește mai mult despre: invitati japonezi nunta proverb

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult