De azi, raportările zilnice de Covid vor conține și numărul celor care fug de la ATI

Situația din spitalele românești impune noi abordări în măsurarea efectelor pandemiei. De azi, DSP-ul va raporta nu doar îmbolnăvirile și decesele, ci și numărul celor care fug de la ATI. De asemenea, se vor raporta zilnic și cei dispăruți în secțiile ATI, cei curentați, arși sau mâncați de crocodili în secțiile de terapie intensivă din spitalele românești.

Aceste rapoarte nu vor fi lipsite de consecințe. La o incidență mai mare 3 fugiți pe zi, spitalul va fi amendat cu 2000 de lei, și directorul va trebui să dea 50% din parandărătul de la achiziții.

Pentru că nu vor să le fugă pacienții, directorii au decis să lege ușile de la ATI cu lanțuri și lacăte și preventiv pacienții nu vor primi hrană, că n-aibă energie să fugă.

Medicii care vor ajuta pacienți să fugă din ATI vor fi sancționați dur, mergând până la confiscarea plicurilor. Rudele pacienților vor fi controlate și nu vor mai avea voie să vină de acasă cu cearceafuri înodate, cabluri de tiroliană, târnăcoape sau parapante, cu care pacienții internați la ATI ar putea să evadeze.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
8 februarie 2021 11:24
Citește mai mult despre: ATI spital

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult