De când a apărut transferul electronic de bani, numărul haiducilor din România a scăzut cu 74%

Tot mai mulți români se întreabă unde-s pistoalele, unde-s pumnalele, caii și flintele haiducilor. Mai ales, unde s-au dus, unde-au apus, anii de sus ai gloriei lor. Răspunsul este simplu, tot mai mulți oameni preferă să trimită electronic bani unul altuia iar vremea jefuirii diligențelor a cam trecut.

„Să luăm drept exemplu TransferGo. E un serviciu mult mai ieftin decât altele similare, mult mai sigur și ușor de folosit, ai nevoie doar de un card sau internet banking și internet. Plus că poți câștiga bani dacă-l recomanzi la altcineva. În aceste condiții, de ce ai trimite bani altfel”, explică haiducologul Decebal Popescu.

Scăderea numărului haiducilor a îngrijorat doar pe etnologi și antropologi. O echipă de cercetare de la Muzeul Țăranului Român a cerut finanțare pentru amenajarea unei rezervații de haiduci în munții Buzăului, unde aceștia să crească în libertate dar să și poată fi vizitați de turiști. „N-avea rost să o facem la noi la muzeu, până și țăranii folosesc transferuri electronice, că au rude în străinătate la muncă”.

9 octombrie 2017 11:10
Citește mai mult despre: haiduci transfergo

Alte articole

Vezi mai mult