De ce are hârtia igienică trei straturi? Unul trebuie pus în plic și depus la ANAF

Mulți români o folosesc, dar foarte puțini știu că o fac în mod greșit. Hârtia igienică cu trei straturi a fost introdusă în România la începutul anilor 2000  pentru a promova transparența fiscală și o mai bună colectare a veniturilor bugetare. Conform metodologiei din Codul Fiscal, partea care nu a fost modificată până acum, unul din cele trei straturi de hârtie trebuie pus la dosar și, la finalul lunii, acel dosar trebuie depus la ANAF.

„Legiuitorul a prevăzut facilități multiple pentru contribuabil, astfel el poate alege care strat al hârtiei trebuie depus la fisc, cel care a fost aproape de cur sau cel care a fost aproape de mână sau cel intermediar, să fie câte un pic din toate. Mai mult, în acest caz se admite și dosar cu șină dar și pungă, atâta timp cât toate hârtiile sunt capsate la un singur cotor”, a explicat Decebal Bănescu, expert contabil.

Această metodă de declarare a veniturilor la ANAF este una foarte echitabilă. Persoanele cu venituri mici, care nu-și permit hârtie cu mai multe straturi nu trebuie să depună nimic, putând păstra hârtiile. Pe de altă parte, bogații care folosesc hârtie igienică cu cinci straturi trebuie să depună tot un strat la ANAF direct sau printr-un împuternicit. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

7 iunie 2018 08:13
Citește mai mult despre: ANAF hârtie igienică trei straturi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult