De ce nu vor avea succes smartphone-urile cu sistem de operare Windows

Microsoft tocmai a lansat o nouă versiune a sistemului de operare Windows pentru smartphone-uri, deşi nimeni nu înţelege de ce a făcut-o. Windows-ul e bun pentru indecişi şi pentru ardeleni, că ei au calitatea de a nu se grăbi niciodată.

Ca să demonstrez asta, am testat un telefon cu Windows. Testul a durat câteva ore, timp în care am reuşit să dau un apel (către o persoană care nu are telefon cu Windows, evident), însă n-am reuşit să şi răspund la un apel primit pe smartphone-ul cu Windows.

Mai întâi, am decis să efectuez un apel. Când să intru în agendă, am primit o întrebare: „Eşti sigur că vrei să intri în agendă?” Am spus „Da”, apoi am selectat apelantul, dar am primit un mesaj idiot: „Numărul solicitat nu a fost găsit. Vrei să mai încerci o dată?” Am zis „Da”, dar doar pentru a primi o nouă întrebare: „Eşti sigur că vrei să apelezi pe Nevasta?” Mă rog, întrebarea era oarecum pertinentă, dar întâmplător chiar vroiam să apelez nevasta. Am spus „Da” şi abia apoi a început telefonul să sune. A durat ceva, dar până la urmă am reuşit să efectuez un apel.

În schimb, la primirea unui apel ai nevoie de şi mai multă răbdare. Eu n-am avut suficientă. Mai întâi, o întrebare de încălzire: „Eşti sigur că vrei să răspunzi la acest apel?” I-am răspuns în gând, ceva ce nu pot să reproduc aici, după care am selectat opţiunea „Da”. Dar tot nu am reuşit să răspund la apel, pentru că am fost din nou luat la întrebări: „Apelantul nu se află în agenda ta telefonică. Sigur vrei să răspunzi la acest apel?” I-am mai spus odată „Da”, dar tot degeaba: „Vrei ca numărul de telefon să fie salvat în agenda ta?”, m-a întrebat din nou. A urmat un nou „Da” din partea mea, dar nici e data aceasta nu am obţinut nimic, pentru că a venit un nou mesaj: „Telefonul tău trebuie restartat astfel încât modificarea operată să fie implementată”.

Deci, invariabil, telefonul de la Windows te va aduce în punctul în care vei da cu el de pământ. Eu, de exemplu, aşa am făcut. Şi, hai să fim serioşi, nici un telefon nu va rezista izbiturilor succesive de asfalt sau de pereţi. Sau de ciocan, depinde ce are utilizatorul la îndemână. Probabil o să aibă succes telefoanele cu Windows în momentul în care o să fie fabricate din materiale idestructibile, altfel nu le văd deloc bine. Sau, eventual, să nu le mai spună smartphone-uri, ci stupidphone-uri.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
12 octombrie 2010 16:36

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult