De ce s-a stricat vremea? Primăvara a decis să plece din România, că e o ţară de căcat

Deși meteorologii încearcă să ne convingă că vremea urâtă de afară vine pe fondul venirii unui front de aer rece sau alte cuvinte pe care le folosesc în genera escrocii pentru a-și vinde leacurile lor băbești, adevărații oameni de știință au venit cu o explicație mult mai cinstită și corectă cu privire la înrăutățirea vremii.

„Datele noastre, adunate din sute de aparate de telemetrie răspândite pe tot teritoriul țării, arată că altele sunt datele problemei. Vremea este așa afară din cauza țării în care are loc. Dacă o astfel de vreme ploioasă și friguroasă s-ar întâmpla în Canada, ar fi mult mai mișto”, a declarat Decebal Popescu, șeful institutului de politici meteo-sociale de pe lângă Universitatea Română. „Datele noastre arată că, cu cât țara asta se face și mai mult de căcat, cu atât o să avem o vreme mai urâtă”, spune Popescu.

Previziunile pentru următoarele luni nu sunt deloc încurajatoare. Se pare că după plecarea Primăverii, nici vara nu va încerca să stea prea mult în România sau să fie prea blândă. „O să avem călduri apocaliptice urmate de averse de ploi atât de puternice că o să inunde chiar și localitățile din vârful muntelui. Vara aia domoală cu ploi călduțe, răcoritoare, de doar câteva minute, e doar pentru preminați”, avertizează cercetătorul român.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

10 martie 2016 08:03
Citește mai mult despre: frig ploaie primarava

Alte articole

Vezi mai mult