De ce se mai sinucide tineretul din ziua de azi

Uneori am senzaţia că ziariştii de la Cancan vor, pur şi simplu, să facă literatură. O ştire din ziarul de ieri trădează clar aspiraţiile înalte ale redactorilor. Pe scurt, ca să nu vă mai ţin de vorbă, ştirea se referă la o sinucidere. Un tânăr care participa la un festival de muzică electronică s-a spânzurat. Şi-a pus ştreangul de gât, cum ar zice Ion Agârbiceanu. Se pare că nu a lăsat în urmă niciun bilet, nimeni nu-şi dă seama de ce s-a sinucis. Noroc cu o anchetă a poliţiei, care a mai lămurit puţin lucrurile.

Şi aici dau cuvântul ziariştilor de la Cancan, pentru care am tot respectul: „Politistii au audiat o parte dintre participantii la festival, afland de la acestia ca, in urma cu o zi, tânărul s-a aratat nemultumit fata de preturile mari practicate la singurul bar de acolo.” Ai nevoie de multă pătrundere psihologică ca să ajungi la miezul lucrurilor, să afli explicaţia ultimă pentru gestul extrem al unui tânăr care avea toată viaţa înainte. I să părut că Tuborgul e prea scump.

Mă întreb care a fost picătura care a umplut paharul şi, mai ales, cât a costat ea.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
4 mai 2010 07:05

Alte articole

Vezi mai mult