Nou protocol cu Biserica Ortodoxă. MAI a stabilit un mod de lucru inovator pentru luarea luminii de Înviere, care nu presupune contactul între persoane. Iată textul integral al potocolului, numit ”Lumină de la Distanță”.

popacumolotov.jpg

Întrucât există un număr mare de credincioși ortodocși, care doresc să simtă Sfintele Paști ca pe o sărbătoare, MAI și BOR au convenit următorul protocol.

În sâmbăta Paștelui, preotul din fiecare parohie, după distribuirea bucăților de pâine sfințită, așa-numitele prescuri, se va urca regulamentar în turla bisericii. Acolo vor fi depozitate circa 30-40 de sticle umplute cu benzină și având fitil la capăt, așa-numitele cocteiluri molotov, care vor fi sfințite printr-o moliftă specială, achitată din fondurile primăriei locale. Carburantul tip benzină E95 sau Efix95 va fi asigurat din mijloace proprii, dar va fi decontat de MAI.

Înainte de miezul nopții, preotul împreună cu voluntari cu ecuson și banderolă albă pe braț vor lua lumânarea regulamentară cu lumină sfințită adusă de la Ierusalim, cu care vor aprinde fitilele coctailurilor molotov și vor arunca din turlă spre enoriași.

Enoriașii sunt sfătuiți să păstreze distanța socială regulamentară de 15-20 de metri atât între ei cât și între flăcările sfinte și să aprindă candela proprie de la incendiul sfânt astfel creat.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Saturday, 18.04.2020 09:48 Social

National Cinematografic