De la anul, Bacul se va da fără elevi ca să nu mai fie atâtea note proaste

După o atentă analiză a rezultatelor slabe la bacalaureatul de anul acesta, Ministerul Educaţiei a descoperit cauza problemelor: elevii. “Sistemul e bun, profesorii sunt buni, problema e la elevi, ei sunt veriga slabă”, a explicat ministrul de resort Ecaterina Andronescu. “În 2013 vom încerca, în mod experimental, să susţinem acest examen cu porţile închise, cum se spune, adică complet fără elevi”.

Ecaterina Andronescu a dat însă asigurări că aceasta va fi singura schimbare în structura bacalaureatului faţă de anul acesta: “În rest, elevii vor trebui să înveţe pentru Bac, ca de obicei, doar că anul acesta le vom interzice complet accesul în sălile de examen, ca să nu mai existe riscul să ia note proaste şi să fim din nou acuzaţi că am creat o situaţie dezastruoasă în educaţie.”

Ministrul spune că a mai analizat şi varianta ca subiectele să nu mai fie secrete, ci să se anunţe cu un an înainte, ca să aibă timp liceenii să se pregătească, dar s-a renunţat deoarece existau totuşi prea multe riscuri ca şi aşa notele să fie foarte proaste.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
18 iulie 2012 13:07

Alte articole

Vezi mai mult