De la frig, clopotul Catedralei s-a spart şi trebuie cumpărat altul

Nu doar copacii și mașinile pe care au căzut aceștia au avut de suferit în urma temperaturilor scăzute din nopțile trecute ci și obiecte cu adevărat valoroase, cum ar fi clopotul Catedralei Mântuirii Neamului. Acesta s-a crăpat inițial, apoi fisura s-a mărit și s-a spart de-a binelea.

„Eu am zis de la început că am făcut o prostie când am luat unul de bronz sau ce aliaj o fi ăla. Ce, suntem în epoca de bronz? Logic ar fi fost să luăm unul de aur, că aurul rezistă mai bine la îngheț sau temperaturi ridicate. Plus că un clopot de aur sună de mii de ori mai frumos, ce om nu tresaltă când aude aurul clincănind?”, a declarat Patriarhul Daniel cu ocazia slujbei de utrenie de azi.

Autoritățile au intervenit de urgență pentru rezolvarea situației. Astfel, folosind sistemul național de alertă de urgență, locuitorii au primit un mesaj prin care sunt rugați să nu abuzeze de numărul 112 pentru a semnala probleme cu copacii, întrucât sunt chestiuni mai serioase de rezolvat. Totodată primarul Gabriela Firea a convocat o ședință de urgență a Consiliului General al Capitalei în care a alocat încă 10 milioane de euro pentru Catedrală, banii urmând a fi luați de la școli, care oricum sunt închise în această perioadă din cauza gripei, poleiului, frigului sau avariilor RADET.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

27 ianuarie 2019 08:42
Citește mai mult despre: Catedrala Neamului clopot Patriarhul Daniel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult