De mai multă vreme, Bucureştiul e înconjurat de Ilfov. Asediul continuă.

Locuitorii capitalei nu mai au nicio şansă, pentru că blocada impusă de ilfoveni este totală. În prezent, în Bucureşti nu mai întră nici picior de om fără să treacă întâi prin judeţul Ilfov, care şi-a declarat independenţa şi este stat în stat (în stat). Resursele Bucureştiului sunt deja puţine şi, dacă nimeni nu va face nimic în lunile care urmează, în curând capitala ţării va depune armele şi se va preda necondiţionat.

Deşi există un pact de neagresiune între Bucureşti şi Ilfov, între cele două părţi nu a existat niciodată un tratat de pace. Aliaţii tradiţionali ai Bucureştiului, oraşele Câmpulung şi Miercurea-Ciuc, ezită să trimită trupe în teritoriu de teama Ilfovului, cunoscut pentru politica sa violent-agrară.

Astfel, Bucureştiul rămâne în continuare total izolat de restul ţării, fără posibilitatea de a-şi menţine independenţa. Asediul asupra Bucureştiului este deosebit de eficient, mai ales că majoritatea resurselor de apă şi de hrană ale capitalei se află în Ilfov. Aproape toate legumele proaspăt vopsite, toată brânza cu păr de pisică şi tot borşul acrit cu sare de lâmăie provin din Ilfov. Predarea cheilor oraşului este iminentă, Sorin Oprescu ar face bine să-şi facă o copie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
14 iunie 2010 15:05

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult