De teama răzbunării, elevii care au luat 10 la Bac vor intra în Programul pentru protecţia martorilor

Cei 67 de elevi care au luat nota 10 la examenul de Bacalaureat au ajuns ținta agresiunilor celor care au picat Bacul, ei încercând acum să-i reducă la tăcere. Aparent, informațiile pe care aceștia le dețin sunt considerate o amenințare pentru ceilalți, mai ales că cei picați încearcă să-și convingă părinții că subiectele nu puteau fi rezolvate de nimeni.

„Au știut exact ce să răspundă la examen, ceea ce mi se pare suspect”, ne spune tatăl unei fete care a luat nota 1,72 la Bac. „Vreau să ne explice de unde au aceste informații, care sunt sursele lor și cum se face că numai ei le știu. Nu-i vom lăsa să scape așa, de parcă noi suntem proști și ei nu”, a amenițat acesta.

Poliția a hotărât să-i includă tinerii de nota 10 într-un program special de protecție, similar celui destinat martorilor incomozi. „Acești tineri vor începe o nouă viață, cea de luzăr obișnuit”, ne spune purtătorul de cuvânt al Poliției. „Ei vor primi alte domicilii, alte buletine și, evident, alte diplome de Bac, cu note mai mici. Apoi îi vom ajuta să se integreze, vor primi un ajutor de șomaj, vor lua lecții de manele și vor fi inițiați în tainele dezacordurilor gramaticale.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
10 iulie 2012 07:07

Alte articole

Vezi mai mult