De veghe în lanul cu meserii: Astăzi despre meseria de Epurator gaze, COR 812117

Pentru că toate funcţiile de conducere s-au dat deja pe pile, românii mai au o singură şansă pentru a prinde o sinecură, şi anume inventarea unor noi funcţii. Cine n-a apucat să fie investit într-o funcţie de conducere bănoasă şi respectabilă ar putea fi investit într-o funcţie anatomică, de exemplu. Meseria de epurator de gaze vă stă la dispoziţie, cu oportunităţi profesionale de avansare deosebite.

Un epurator de gaze este prin definiţie un om de robust, care nu-şi pierde niciodată suflul. Persoană cu iniţiativă, epuratorul de gaze are capacitatea de a mirosi imediat o oportunitate, pe care o exploatează fără ezitare. De multe ori însă, succesul în carieră îl face mai arogant, aşa că începe să trateze pe toată lumea cu curu.

La bază, epuratorul de gaze este un pârţar şcolit. Meserie cu tradiţie pe plaiurile noastre, de-a lungul istoriei pârţăria a salvat România în repetate rânduri. Cel mai celebru epurator de gaze român a foat Badea Pârţan, un adevărat erou naţional.

Evident, animalul preferat al epuratorului este epurele, dar şi porcul îi este destul de simpatic pentru calităţile sale olfactive. Capacitatea epuratorului de a recunoaşte o fâsâită de la o poştă îl face un apropiat al poştelor, care îi apreciază mult calităţile. După cum se ştie, fâsâitele au darul nefericit de a despărţi oamenii, îndepărtând mame de fii, fraţi de surori şi aşa mai departe. Aceste drame familiale sunt prevenite de epuratorul de gaze, care identifică rapid fâsâitele înainte ca ele să-şi dezlănţuie potenţialul dezbinator.

În meseria sa, epuratorul de gaze întâlneşte tot felul băşini ce trebuie epurate. În afară de fâsâite, el mai întâlneşte tropăite, răbufnite şi stropite (răbufnite cu stropi). Însă cel mai greu de identificat sunt cele care imită alte sunete, precum tuşitul, dresul vocii sau oftatul. Astea se numesc mascate, şi sunt considerate caz penal.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
31 mai 2010 13:26
Citește mai mult despre: epurator gaze meserie nomenclator

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult