De veghe în nomenclatorul de meserii: Astăzi despre meseria de copiator note muzicale, C.O.R. 245317

Este un fapt destul de puţin cunoscut – dar îndeobşte bănuit la scară naţională – faptul că a copia note muzicale este de fapt o meserie în sine. Şi încă una bănoasă potop. Sub acest aspect, toată viaţa şi cariera lui Marius Moga pot fi acum puse sub semnul profesionalismului. Ce trebuie să ştiţi despre copiatorii de note muzicale este că ei se pregătesc încă de mici copii pentru a deveni copiatori. Puţinii oameni care se nasc cu darul copiatului de note muzicale sunt nevoiţi să muncească foarte mult pentru a deveni total inutili societăţii.

 

Este un fapt destul de puţin cunoscut – dar îndeobşte bănuit la scară naţională – faptul că a copia note muzicale este de fapt o meserie în sine. Şi încă una bănoasă potop. Sub acest aspect, toată viaţa şi cariera lui Marius Moga pot fi acum puse sub semnul profesionalismului.

 

Ce trebuie să ştiţi despre copiatorii de note muzicale este că ei se pregătesc încă de mici copii pentru a deveni copiatori. Puţinii oameni care se nasc cu darul copiatului de note muzicale sunt nevoiţi să muncească foarte mult pentru a deveni total inutili societăţii.Educaţia lor începe încă din primii ani de viaţă, când părinţii le dau o educaţie ce copie întocmai educaţia spartană, până la ultima notă. În copilărie, viitorii copiatori de note muzicală buchisesc primele note pe portativ, însă nu au voie să se joace cu  alţi copii, ca să nu copie cine ştie ce comportament deviant.

 

Adolescenţa este o perioadă foarte dificilă pentru copiatorii de note muzicale, pentru că atunci începe să li se dezvolte cu adevărat aparatul reproducător. Apar hormonii, li se schimbă vocea, încep să fie mai atenţi cu felul cum arată şi ar folosi orice pretext pentru a reproduce ceva.

 

Deloc surprinzător, secretele meseriei de copiator se fură. În şcoala profesională tinerii sunt învăţaţi să copie corect, ei ajungând ca în câţiva ani să copie partituri celebre, notă cu notă, până ies la fel ca originalul. Fiind prin excelenţă nişte oameni ai tradiţiei, copiatorii trăiesc după un cod de legi foarte strict, pe care le-a copiat de la înaintaşii noştri.

 

În ţara noastră, cei mai buni copiatori de note muzicale şi-au câştigat deja un binemeritat loc în lumea artistică. Amintim aici doar câteva nume mari, precum Iris, care de peste 30 de ani copie note muzicale de la AC/DC şi Judas Priest, trupa Voltaj, care copie tot, de la Beatles la Offspring şi Costi Ioniţă, care copie uneori şi sub pseudonim. Unii dintre artiştii noştri copiatori au ajuns şi la Eurovision, care este un fel de Oscar al copiatorilor de note muzicale, premiind doar cele mai reuşite reproduceri.

 

Există şi câteva meserii înrudite cu cea de copiator de note muzicale, cum este cea de copiator de note informative, meserie foarte respectată în anii trecuţi. Pe de altă parte, cei mai neînsemnaţi copiatori ajung nişte simpli copiatori de note de subsol.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
17 mai 2010 11:16
Citește mai mult despre: educatie meserie nomenclator plagiat

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult