De veghe în nomenclatorul de meserii: Astăzi despre meseria de nursă de psihiatrie, COR 322106

Da, şi asta există. La ora când citeşti aceste rânduri, cineva îşi face meseria de nursă de psihiatrie. E o meserie nobilă, iar cine se îndeletniceşte cu aşa ceva trebuie să aibă o vocaţie: de nursă. Primii paşi în cariera de nursă de psihiatrie se fac în Facultatea de nurse, la zi. Aici viitoarea nursă vine la nursurile ţinute de profesori, iar dacă are noroc, prin anul trei de facultate prinde repede o nursă de studii în străinătate, unde se specializează. Cum un ban în plus nu strică niciodată, unele nurse se specializează şi în economie şi ajung să facă speculaţii la Nursă.

 

Odată ce a prins patima jocurilor de noroc, nursa de psihiatrie începe să parieze la nursele de cai, unde îşi cheltuie toţi banii. În vacanţe îi place să facă excursii la munte şi nu se teme deloc de animalele pădurii, precum nursul carpatin. Dealtfel, animalul preferat al unei nurse de psihiatrie este nursucul, pe care ea îl găseşte tare simpatic. Pasiunea ei pentru animale începe încă din copilărie, petrecută de obicei la ţară. Orice nursă de psihiatrie îţi va povesti cum bunicul ei o lua pe genunchi şi îi citea din Fram, nursul polar sau din Nursul păcălit de vulpe până noaptea târziu, la lumina lumânării. Când se înnopta de-a binelea, bunicul închidea cartea şi îi arăta bolta cerească, începând mereu cu constelaţia Nursa Mare.

 

Totuşi, fiinţă sperioasă, nursa de psihiatrie nu suportă deloc rozătoarele, de aceea în casa ei vom găsi mereu câte o nursă de şoareci. Spre deosebire de alte tipuri de nurse, nursa de psihiatrie se ocupă de oameni şi de limbajele lor, aşa că în afară de engleză şi franceză ştie pe dinafară tot Codul Norse, punct cu punct. C-aşa e-n psihiatrie: profesionalism, tată!

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
25 mai 2010 22:00
Citește mai mult despre: meserie nomenclator psihiatrie studii

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult