De Ziua Marinei, pe litoral se simulează o bătălie navală între cocalarii cu skijet şi cei intraţi cu BMW-ul în mare

Eveniment de senzație în aceste zile în rada portului Constanța. Pentru a sărbători Ziua Marinei, amiralitatea a hotărât să simuleze una din cele mai importante bătălii navale din istoria recentă a României, cea dintre cocalarii cu skijet și cei care parchează mașina pe plajă, direct în buza mării.

Spectacolul este unul unic pentru o țară din Uniunea Europeană și debutează cu un pluton de cocalari călare pe skijet care fac zgomot în largul mării și se apropie primejdios de geamandură. La mal, un grup de cocalari în BMW-uri simte pericolul și amblează motoarele. Aceștia vin treptat spre mare, cu manelele date la maxim să sperie pescărușii dar și alte viețuitoare din zonă. Pentru început cele două tabere se tatonează, apoi, după câteva minute, se aruncă unii asupra altora împotmolindu-se la mal, unde e apa mică și nisipul alunecos.

„A fost un spectacol grandios și extrem de realist, se vede că au folosit cocalari profesioniști”, a declarat o pensionară ce a urmărit totul de pe dig. „Bătălia a fost atât de intensă încât, chiar dacă era doar o simulare, am avut parte de trei morți și 22 de răniți. Un preț mic de plătit, chiar foarte mic, având în vedere că rezerva națională de cocalari este aproape inepuizabilă, putem oricând să luăm alții pentru spectacolul de anul viitor”, a declarat contra-amiralul Tinel Dumitrescu, șeful forțelor navale, divizia Divertisment.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

15 august 2017 08:08
Citește mai mult despre: BMW cocalar skijet Ziua Marinei

Alte articole

Vezi mai mult