Decizie finală CCR: Amenzile se anulează, dar bătăile rămân valabile!

Curtea Constituțională își recunoaște limitele. CCR a decis că toate amenzile date în starea de urgență sunt nule, însă nu se mai poate face nimic cu bătaia încasată de sute de romi de la polițiștii români.

Romii pot face plângere, însă decizia a fost luată deja: ”Sorry, băieți! Data viitoare fiți și voi mai atenți și nu mai faceți live-uri de la grătare și petreceri, că nu doar voi sunteți șmecheri și până una-alta tot jandarmii au arme mai multe decât voi”, se arată în decizia CCR.

Polițiștii se felicită pentru inspirația pe care au avut-o: ”Dacă nu-i băteam, acum rămâneam fără nicio satisfacție față de triburile de interlopi din Țăndărei, Bărbulești și alte sate de romi care altfel ar fi continuat parangheliile pe străzi”, spune Robert Acrișor, polițist local.

Mulți romi recunosc chiar că au rămas în case nu de frica amenzilor, ci de frica bătăilor aplicate de către polițiști: ”Neam de neamul nostru n-a plătit o amendă! Din ce s-o plătesc? Din ajutorul social? Din banii de cerșit n-am cum, că în România nu-mi primește euro la taxe și impozite”, explică romii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
7 mai 2020 10:05
Citește mai mult despre: bataie

Alte articole

Vezi mai mult