Demolatorii de mituri: De fapt, luăm cu noi pe lumea cealaltă aproximativ 60% din avere

Realizatorii emisiunii Mythbusters, de pe Discovery Channel, au arătat că nu plecăm pe lumea cealaltă cu mâna goală. Potrivit lor, contează enorm cât am adunat în timpul vieţii, în sensul că oamenii care s-au îngropat în bani şi palate o vor duce bine şi printre îngeri.

După mai multe experimente făcute de realizatorii emisiunii, a reieşit că luăm cu noi în pământ aproximativ 60% din avere. Procentul s-ar putea să fie mai mare pentru cei care dispun de cash în momentul morţii, deoarece ei îşi permit să dea şpăgi nesimţite la vama dintre lumi.

Deşi credinţa populară ne învaţă prost că luăm nimic cu noi pe lumea cealaltă, cine s-a zbătut în timpul vieţii să adune averi n-a făcut-o degeaba. Din păcate, sunt foarte puţini oameni conştienţi de acest lucru. Marea majoritate au creierul spălat de nişte vorbe din bătrâni pe care nici măcar n-au încercat să le verifice.

Iată ce declară unul dintre puţinii preoţi ortodocşi care nu s-au lăsat îmbrobodiţi de proverbe şi superstiţii:

“Să vă spun eu cum stau lucrurile. Cu cât eşti mai zgârcit şi mai calic în timpul vieţii, cu atât o duci mai bine pe lumea cealaltă. De ce să fii de treabă şi altruist, la ce-ţi foloseşte? Prietenii îi ai pentru un an, cinci, zece, hai, cel mult douăzeci. Banii, în schimb, averea, casele, îţi rămân pe veci. Ce, când mori iei vreun prieten cu tine pe lumea cealaltă?”

Scris de TNR
12 februarie 2011 09:02

Alte articole

Vezi mai mult