Deschiderea anului şcolar, un succes: 80% dintre liceeni, mahmuri a doua zi

Peste 80% dintre elevii de liceu care au păşit ieri în noul an şcolar au acuzat în cursul acestei dimineţi dureri de cap, ameţeli şi somnolenţă, simptome tipice ale mahmurelii. Numărul elevilor mahmuri ar putea fi chiar mai mare, deoarece restul de 20% nu s-au prezentat deloc la ore, o bună parte trimiţându-le colegilor SMS-uri prin care îi anunţau că nu mai beau în viaţa lor.

“Este un semn că învăţământul românesc e pe drumul cel bun”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. “Cercetătorii au stabilit că mahmureala e un indicator al consumului de alcool. Această activitate îi ajută pe tineri să fie dezinvolţi şi sociabili. Mulţi capătă chiar o minimă experienţă sexuală, atât de necesară în ziua de azi. În plus, un elev mahmur e mult mai disciplinat: nu vorbeşte neîntrebat, nu iese din banca lui nici măcar în pauze.”

Cu toate acestea, mai mulţi părinţi au acuzat autorităţile că nu se implică suficient, cerând extinderea în licee a programului “Cornul şi laptele” printr-un program de tip “Gogoneaua şi zeama de varză”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
18 septembrie 2012 08:09

Alte articole

Vezi mai mult