Descoperă România! 16 feluri de mici din diferite regiuni ale ţării

La Cernavodă se adaugă bucăţele de uraniu în carnea de mici, ca să rămână calzi multă vreme;

Turcii din Mangalia nu fac micii pe grătar, îi fac la nisip;

Sibienii preferă micii în coajă de brad, pe care-i prăjesc apoi haiducește, sub pământ;

La Giurgiu au o rețetă secretă: mici bulgăreşti, care sunt mai ieftini și nu trebuie să plătești muștarul separat;

La Vaslui, carnea de mici se toacă cu toporul, iar reţeta preferată e cu vită, oaie şi puţin cumnat;

În Maramureş se consideră că cel mai bun lemn pentru grătar e ăla sculptat;

Obişnuiţi să fie atacaţi de turci, muntenii ard holdele, otrăvesc micii şi fug în pădure;

În Tulcea, micii sunt plini de oase, dar dacă ai noroc găseşti unul cu icre;

În Secuime se mănâncă un fel de mici goi pe dinăuntru şi daţi prin zahăr;

Caracalenii iau muştarul cu furculiţa şi îl dau prin pasta de mici, iar la grătar fac pâinea;

În Bucureşti, ca să obţii autorizaţie de grătar, îi dai primarului jumate din mici;

În Bucovina se prepară mici mănăstireşti. Pentru că sunt sfinţiţi, pot fi mâncaţi în post;

La Craiova, carnea se toacă cu sabia şi e mai gustoasă dacă îţi datorează bani;

În Galaţi, micii arşi se aruncă peste gard, la brăileni;

În Banat, cei mai făloşi mititei se fac din frunce de vită şi frunce de oaie;

Timişorenii se plâng că Robu îi pune să facă grătar doar cu lemn de palmier, şi le miros micii a nucă de cocos.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
16 mai 2016 00:33

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult