Descoperire medicală: malpraxisul se vindecă, dacă este tratat la timp

O echipă de medici austrieci a descoperit că pacienţii afectaţi de malpraxis pot fi vindecaţi dacă sunt trataţi profesionist la o clinică medicală din Austria sau Elveţia.

Mapraxisul, numit și Boala oamenilor săraci din lumea a treia, este o maladie pe cât de neiertătoare pe atât de des ignorată. Medicii austrieci ne avertizează că malpraxisul, chiar și în formele sale cele mai uşoare, este foarte periculos. „În cele mai multe cazuri, victimele care se îmbolnăvesc de malpraxis primesc un diagnostic total greşit. Pentru asta li se recomandă un tratament aberant pe care trebuie să-l urmeze cu strictețe, fiindcă nu te joci cu sănătatea. Rezultatul este atât de nociv încât ar răpune chiar şi un om cu o sănătate de fier”, ne spune dr. Ludwig Heine-Schlotz, din Viena.

În forma sa cea mai gravă, malpraxisul devine cronic și chiar mortal. Mulţi dintre cei infestați cu malpraxis sunt deja condamnați în momentul în care întră în spital. „Unii vin să se opereze de apendicită şi când se trezesc din anestezie află că au donat măduvă. Sau, tot pe fondul malpraxisului, în tratamentul cariilor se recomandă şi o chimioterapie de lungă durată. A existat un caz în care o pacientă a stat trei zile la dializă, deși venise la spital pentru miopie, să-și pună ochelari. Din cauza complicațiilor a fost operată de urgenţă pe creier, însă din păcate femeia a pierdut sarcina.

Un fapt mai puţin ştiut este că malpraxisul se poate lua şi de la animale, în sensul că mulţi pacienţi ajung să sufere de malpraxis din cauza medicului veterinar care îi tratează. Un alt factor de risc pentru om este consumul excesiv de carne, caz în care vinovatul de transmiterea malpraxisului este chiar medicul măcelar de familie.

Din cauza unei igiene defectuase, mulţi pacienţi ajung să ia malpraxis direct din incinta spitalelor, de la doctori. Din păcate, în România există o adevărată epidemie de malpraxis în spitale, iar nu toată lumea îşi poate permite să se trateze în străinătate.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
9 noiembrie 2011 08:27

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult