Descoperire șocantă a istoricilor britanici: Sfântul Valentin a fost stripper

Deși lumea crede despre el că a fost un sfânt, patronul zilei îndrăgostiților se dezbrăca pentru bani. Istoricii de la Universitatea Oxford au găsit un manuscris din secolul IV din care reiese că Valentin cerea sume nesimțite pentru a-și etala în fața doamnelor pectoralii și pătrățelele.

Potrivit cercetătorilor, sfântul nu avea timp nici să respire. El dansa în mai multe cluburi de striptease din Roma antică, dar și la petreceri private și zile onomastice, unde încingea atmostfera ca nimeni altul. Martorii spun că femeile făceau coadă în jurul lui ca să-i ridice fustanela și să-i bage în chiloți câte o mână de arginți.

Când nu avea angajamente în Roma, Sfântul Valentin pleca în turnee prin tot imperiul. Spectacolele cu cele mai mari încasări aveau loc de idele lui Marte, adică de idele femeii. În perioada aia, bărbații din Roma antică își trimiteau femeile la striptease ca să scape de ele și să nu le mai audă cum se plâng că n-au primit niciun cadou, nici măcar așa, ceva simbolic.

Se pare că Sfântul Valentin a ajuns sfânt după ce, în urma unei orgii cu alcool, iarbă și minore, a fost găsit beatificat mort, într-un șanț, de l-au dus tovarășii acasă.

Scris de TNR
8 februarie 2011 09:02

Alte articole

Vezi mai mult