Descoperirea unui român: pe măsură ce a plătit ratele, suma datorată băncii a crescut

Un articol publicat în revista săptămânală Ştiinţă şi Tehnologie a pus pe jar industria bancară, autorul susţinând o ipoteză incredibilă: cu cât plăteşte mai mult la bancă, cu atât datoriile sale cresc. În acest moment el speră să poată vinde tot pentru a-şi vedea de viaţă.

„Am început cu un credit de nevoi personale de 10.000 lei, plătibil în 10 ani. După cinci ani în care mi-am plătit rata la timp, cei de la bancă m-au anunţat că mai am să le dau 80.000 lei. Am înţeles că dobânda era de numai 5% pe an, însă cu celelalte mici comisioane am ajuns la o dobândă efectivă de 70% pe lună. Acum am o datorie totală de 110.000 lei, dar voi vinde casa şi voi achita tot”, a promis Ion N. Popescu, client al Mondial Bank.

Surse din industria bancară indică faptul că la mijloc ar fi vorba de o neînţelegere. Se pare că de vină ar fi comisioanele de gestionare a conturilor, care s-au majorat la 1.000 lei pe lună pentru clienţii cu mai puţin de 300.000 de operaţiuni pe an, cât şi comisionul de interogare de sold, care a ajuns la 200 lei per interogare.

Scris de TNR
30 iunie 2014 15:06

Alte articole

Vezi mai mult