Deşi au gratuitate, tot mai mulţi pensionari renunţă la RATB pentru că au motociclete

Le dăm facilități degeaba. Primăria Capitalei, dar și alte primării din țară, aruncă anual sute de milioane de lei subvenție pentru pensionari ca aceștia să circule gratuit cu autobuzul iar oamenii nici măcar nu se folosesc de ea. Asta pentru că, în ultima vreme, tot mai mulți vârstinici preferă să se plimbe cu motorul prin oraș.

„Poate v-ați întrebat de nenumărate ori de ce motocicletele fac un zgomot puternic atunci când circulă prin oraș. Asta se întâmplă deoarece mulți din bikeri sunt la vârsta la care nu mai aud la fel de bine cu ambele urechi și trebuie să dea mai tare, să știe dacă n-are motorul vreo problemă”, explică Marius Tudorel, președintele sindicatului pensionarilor Drumul Taberei. „De aceea îi întâlnim constant prin oraș în grupuri, că într-o zi s-au băgat roșii ieftine la Moghioroș dar poate e și niște carne tocată proaspătă și borș la Obor, și trebuie să te deplasezi repede. Cu autubuzul faci ore întregi”.

Prezența numeroșilor pensionari pe motociclete explică și mortalitatea ridicată în rândul acestora. „Toată lumea crede că bikerii mor frecvent în urma accidentelor rutiere. Este o percepție greșită, principala cauză a morții este vârsta înaintată. Și încă ceva: doar pensionarii proști se plâng că-i trage curentul, pensionarii deștepți își pun casca de motociclist în cap și nu simt nimic”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

21 septembrie 2017 13:09
Citește mai mult despre: motociclete pensionari

Alte articole

Vezi mai mult