Deszăpezire pe Transfăgărășan. Stratul de BMW-uri atinge pe alocuri 5 metri! 

Plugurile lucrează din greu pe Transfăgărășan, pentru eliberarea carosabilului de stratul de zăpadă depus în iarnă, dar și pentru scoaterea miilor de BMW-uri rămase în nămeți de-a lungul timpului. Sunt zone unde stratul de BMW-uri atinge chiar și cinci metri, iar lucrările sunt îngreunate de faptul că cele mai multe sunt BMW-uri de culoare albă, preferatele cocalarilor.

Multe mașini nu pot fi împinse direct în râpă, cum ar merita, pentru că în interior încă există cocalari, care au supraviețuit în lunile de iarnă consumând exclusiv semințele pe care le au întotdeauna la ei. Pentru descoperirea BMW-urilor, drumarii se ghidează după sunetul de manele care se aude vag de sub stratul gros de zăpadă.

Deși scoși din zăpadă după câteva luni, mulți cocalari doresc să continue drumul spre Bâlea Lac, pentru că ”nu e ca și cum ar avea vreun loc de muncă pe undeva”, explică unul dintre drumari. Operațiunile vor continua și săptămâna viitoare drumarii speră să ajungă la cota 2200, de unde încep adevărații cocalari, cei cu Audi de Bihor sau Satu Mare.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
13 mai 2023 08:11
Citește mai mult despre: BMW Transfăgărășan zăpadă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult