Dezamăgire! Câţiva români au furat 2 tone de aur dintr-o bancă, crezând că e cupru

Poliția italiană a reținut o bandă de spărgători ghinioniști care spărseseră o bancă în nordul provinciei Piemonte și furaseră două tine de aur crezând că este cupru. Făptașii, oameni care dețineau pașapoarte românești, vorbeau românește și arătau a români, au fost prinși în timp ce încercat să vândă aurul la un centru de colectare fier vechi.

„Da, de obicei așa e procedura aici la noi, când vine cineva și vrea să ne vândă peste o tonă de cupru sunăm la poliție să facă verificări. A venit un domn inspector de la secția de-aici, a zis că nu cantitatea ar fi problema ci faptul că pe lingourile ălea încă era ștanța lui Il Duce, adică era aurul lui Mussolini. Și-atunci ne-am prins că e ceva în neregulă cu toată afacerea asta”, a declarat pentru RAI1 Antonio Massimeri, patronul centrului de colectare unde au fost prinși românii.

Acum aceștia riscă ani grei de închisoare în Italia, unde nu se face diferența între furt de cupru și furt de aur, pedepsele fiind aceleași, sau chiar zile bune de pușcărie în România, unde ar putea fi eliberați până la finalul săptămânii viitoare.

Scris de Ef
8 februarie 2019 10:02
Citește mai mult despre: cupru furt romani

Alte articole

Vezi mai mult