Dezastru demografic! Românii din Spania au fost depăşiţi la număr de spanioli

Rezultatele recensământului din acest an din Spania le-au adus o veste proastă românilor din Spania: pentru prima dată în ultimii 10 ani, conanţionalii noştri au fost depăşiţi la număr de către spanioli. „Următorul pas e să ne simţim ca nişte străini în Spania. De aia şi-au vărsat sudoarea atâtea milioane de români pe câmpurile de căpşuni?”, s-au revoltat mai mulţi români aflaţi de ani buni în Peninsula Iberică.

„Spaniolii au profitat de tradiţionala ospitalitate românească şi s-au înmulţit într-un ritm ameţitor. În timp ce noi munceam, ei probabil stăteau acasă şi făceau copii, altfel nu-mi explic cum au ajuns să devină majoritari în propria lor ţară”, a declarat liderul comunităţii româneşti din Spania. „Fac un apel către toţi românii, să se mobilizeze şi să vină aici, în Spania, pentru a redeveni majoritari”, a adăugat acesta.

Românii acuză autorităţile spaniole că au o mare parte de vină pentru acest dezastru demografic. „Spaniolii sunt favorizaţi! Ei se angajează fără permis de muncă, nu ca noi, românii. Dacă autorităţile vor să aducă spanioli în locul nostru, să ne spună în faţă, nu să ne discrimineze în halul ăsta”, s-au revoltat conaţionalii noştri.

Scris de Calin
24 aprilie 2012 10:04

Alte articole

Vezi mai mult