Dezastru la BAC! Mii de elevi se plâng că au învățat Guță, dar le-a picat Salam

Examenul la limba și literatura română i-a lovit peste față pe mii de elevi din întreaga țară! Aceștia au avut de redactat un eseu despre modernism și cum se manifestă el în poezia română, iar mulți dintre ei au căzut în capcană și au scris despre opera lui Nicolae Guță.

Potrivit profesorilor, era destul de clar că autorul vizat e Florin Salam, despre care mulți dintre elevi nici nu s-au obosit să învețe.

„Nasol de tine dac-ai scris de Guță, coa*e. Păi cum să fie Guță modernist? Ăla prin ’92 deja rupea la nunți și botezuri. Sigur, ar putea fi considerat un soi de proto-modernist, pentru că Miss Piranda ’91 avusese deja loc, dar asta înseamnă să negi existența unor curente distincte de manele în Ardeal și Banat”, explică prof. dr. Decebal „Valorosu” Popescu.

„A fost mai ceva ca în 2006, când a picat condiția intelectualului în romanul interbelic, și trebuia să scrii despre Sișu da’ toată lumea a scris despre Puya. Să mor io, ce ghinion pe capul meu”, spune Viorel, un bărbat de 49 de ani din comuna giurgiuveană Spârcâji care dă Bacalaureatul a 27-a oară.

Scris de Vasile
1 iulie 2019 16:07
Citește mai mult despre: salam

Alte articole

Vezi mai mult