Patriarhul era să facă un atac de cord în momentul în care s-a făcut proba clopotului principal de la Catedrală: în loc să se delecteze cu un dumnezeiesc ”bani-bani”, așa cum a cerut cu insistență, Patriarhul a auzit doar banalul ”bang-bang”.

”Idioților, nu vedeți că are chipul meu pe el? Cum, bă, cum să bată bang-bang un clopot cu chipul meu pe el? Ce, eu fac bang? Eu fac bani, bă, nu bang!” a urlat Patriarhul către muncitorii care au făcut proba clopotului.

patriarh_nervos_clopot.jpg Preafericitul spune că-l întristează profund gafa constructorilor și a cerut remedierea imediată a problemei. Racordarea clopotului va costa însă alte 74 de milioane de euro, dar Patriarhul nu-și face griji. ”Sunt destule primării în țara asta care să-mi dea bani. Și de-ar trebui să schimb 100 de clopote, nu unul singur, tot nu mi-aș face griji de bani”, a spus el.

Nu e prima oară când ortodoxia română se confruntă cu problema sunetului scos de un clopot. La scurt timp după scandalul homosexual în care a fost implicat episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanul,  clopotul de-acolo a început să bată ”gang-bang”.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Sunday, 28.10.2018 08:36 Social

National Cinematografic