Cu ocazia Zilei Brâncuşi, Academia Română îi invită pe toţi iubitorii de cultură la dezbaterea "Cine ar câştiga dacă s-ar bate Brâncuşi cu Eminescu".

Dezbaterea, care va avea loc în Aula de Mardeală din Calea Victoriei nr. 125, va fi moderată de prof. Leonard Doroftei, iar printre invitaţi se regăsesc nume legendare precum Zmărăndescu, Cătălin M. D. Carpaţi şi dr. Lucian Bute.

brancusi vs eminescu.jpg

"Dacă mă întrebaţi pe mine, Eminescu, fără îndoială. Sigur, Brâncuşi e mai forţos, de la sculptură, dar Eminescu e dat dracului, ăla are dungă roşie în buletin, nu te pui cu nebunu', plm, că n-ai băut gaz", apreciază prof. Răzvan "Bestia de gumă" Theodorescu.

"Depinde dacă au voie cu arme. Păi dacă îţi dă Brâncuşi o smetie cu o pasăre d-aia de bronz, te-a leşinat pe loc. Ălalaltu' ce face ", explică Ioan Aurel Pop, vicecampionul Academiei la categoria muscă.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Wednesday, 19.02.2020 18:34 Social

National Cinematografic