Dezechilibru demografic în România. Avem un instalator bun la 400 de DJ şi fotografi

România se va confrunta în curând cu un dezastru demografic din cauza dezechilibrelor grave de pe piața muncii. Abia ieșiți de pe băncile liceului tot mai mulți tineri optează pentru diverse forme de șomaj deghizate sub meserii ca „DJ” sau „fotograf” evitând meseriile care le-ar putea aduce respectul comunității, cum ar fi cea de instalator sau electrician.

„Nu știm exact care sunt cauzele acestui fenomen. Ori părinții sunt foarte bogați și atunci își permit să întrețină un DJ sau un fotograf în casă, ori pur și simplu nu vor să muncească. Sau poate o fi vorba de o nouă paradigmă, în care românilor nu le mai plac banii, considerând că câștigă suficient din cerșit”, a explicat socilogul Decebal Popescu.

Daca deprofesionalizarea României continuă în ritmul actual în 20 de ani țara ar putea deveni o ruină din toate punctele de vedere. „Trebuie să luăm și aspectul poztiv din această situație dramatică, o să avem numeroase poze de artă cu ceea ce a fost această țară și, cel mai probabil, niște muzică mediocră pe fundal”, a mai spus Popescu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

3 aprilie 2017 16:25
Citește mai mult despre: DJ fotografi instalator

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult