Dezvăluiri: Cât te costă să ţi se inunde casa

Pentru că pompierii apar mereu la faţa locului oridecâte ori o casă este inundată, TNR a făcut o anchetă pentru a afla cum decurg lucrurile în zonele sinistrate. Iată cum s-au petrecut lucrurile într-o gospodărie afectată de inundaţii din judeţul Vaslui.

Pompierii ajunşi la faţa locului vin cu explicaţii: „Inundaţia a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică. Am venit cât de repede au putut, dar era prea târziu, casa era deja inundată. Am băgat furtunele dar n-am putut să facem nimic, deja inundaţia se extinsese la etajele superioare.”

Localnicii sinistraţi au însă altă variantă. Iată ce ne spune un domn rămas fără casă şi gospodărie din cauza inundaţiilor: „Am strigat după ajutor. Mai întâi au sărit vecinii, au adus apă cu găleţile. Apoi au venit şi pompierii, au băgat şi ei furtunele, până ne-am inundat de tot. Ne-au scos din casă în spinare. Acum am rămas fără bani, fără casă şi sunt şi dator la pompieri. Nu ne mai permitem să ne inundăm câtuşi de puţin.”

Pentru a avea o imagine cât mai bună a dezastrului produs de inundaţii, economiştii TNR au calculat costurile reale pe care cetăţenii trebuie să le suporte în caz că li se inundă casa şi cheamă pompierii. Iată mai jos lista de preţuri la care trebuie să vă aşteptaţi.
Trebuie să ştiţi că un simplu cărat în spatele pompierului până la ambulanţa de peste drum vă costă zece lei de persoană. Dacă alegeţi să fiţi salvat împreună cu întreaga familie, atunci veţi avea nevoie de mai multe curse cu pompierul, ceea ce înseamnă că veţi plăti mai multe zeci de lei la pompierul salvator.
O vestă de salvare costă numai cinci lei ora, iar perioada poate fi prelungită oricât. Dacă nu sunteţi dispus să plătiţi în continuare veţi fi scos imediat din vestă şi lăsat direct în viitură.
Pentru un scos de apă din sufragerie va trebui să scoateţi din buzunar aproximativ 50 de lei, adică preţul unei maşini de pompat apa din sufragerie în dormitor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
30 iunie 2010 22:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult