Digurile şi barajele de pe Siret vor fi reconstruite de castori profesionişti

Inundaţiile care au devastat vaste regiuni din România au convins autorităţile române să apeleze la constructori profesionişti pentru a face diguri, poduri şi baraje. După îndelungi dezbateri legate de competenţa contructorilor noştri, Ministerul Mediului a decis în favoarea unei firme norvegiene deţinută de nişte castori.

 

Chestionat de echipa TNR în legătură cu această decizie, ministrul mediului Laszlo Borbely a declarat următoarele: “În mod clar, românii nu sunt capabili să-şi construiască singuri digurile, iar maghiarii sunt prea puţini ca să-i ajute. Aşa că am contactat o firmă de castori norvegieni, ştiut fiind că ei nu dau greş niciodată.”

Negocierile cu Firma norvegiană Kastor Will au început imediat după şedinţa de guvern de marţi. După ce s-au înţeles asupra sumei pe care statul român o va plăti pentru lucrări, o echipă de ingineri a trecut imediat la măsurători. Castorii au aproximat că termenul lucrărilor nu va depăşi o lună de zile, cu începere de lunea viitoare. Karl Roder Dinter, şeful echipei de castori norvegieni, a declarat pentru TNR: “Noi facem diguri şi baraje din lemn încă din preistorie, cu rezultate foarte bune aş putea spune. Totul e să le faci cu cap.”

 

Dacă vor avea susţinerea guvernului român, castorii norvegieni vor face şi lucrări mai ample. Exită deja câteva proiecte prin care castorii vor devia râul Prut prin Someş, din Bistriţa vor face un mic lac de acumulare cu vedere la mare iar Siretul va deveni o staţiune litorală şi port la Marea Neagră. Totul din lemn, calitate norvegiană.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
8 iulie 2010 12:15
Citește mai mult despre: borbely castori diguri inundatii siret

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult