Dilemă de copil: La ce vârstă îi spui părintelui tău că petițiile online nu funcționează?

Pediatrii și psihologii specializați pe copii încă nu au ajuns la un consens în privința unei probleme cu care micuții se confruntă zilnic. Aceștia susțin că nu știu când este momentul potrivit pentru a le spune părinților că petițiile online nu funcționează.

„Văd pe mami și pe tati învârtindu-se agitați prin casă, vorbind politică, de parcă ar înțelege ceva. Și-apoi, disperați, că nu știu, nu e vina lor, atâta îi duce mintea, se-apucă și ori fac o petiție online, ori își dau datele personale într-o petiție online făcută de altcineva. Și mi se rupe inima când îi văd că suferă și nu-și dau seama că alea nu funcționează. E ca la Moș Crăciun, o poveste de adormit adulții”, spune Vlăduț, 8 ani, care are doi părinți foarte implicați în cauze sociale pe internet.

Experții spun că părinții nu trebuie anunțați brusc de acest fapt, că ar putea avea un șoc psihologic. Ei trebuie luați cu binișorul, într-o discuție prelungită care să se împartă pe mai multe zile, în care să li se explice cum funcționează societatea, care sunt procedurile legale de a face o petiție reală către instituții, care sunt instituțiile abilitate și multe alte aspecte. „E dificil, nu e suficient să le spui că petițiile online nu funcționează, trebuie și să-i educi cu privire la realitate, să nu mai trăiască într-o lume imaginară”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

6 mai 2022 16:04
Citește mai mult despre: adulti copii petitii online

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult