Din cauza căldurii, furturile din trenuri au întârzieri de 2-3 ore

Temperaturile ridicate din ultima vreme le dau mari bătăi de cap hoţilor specializaţi în furturi din vagoane. Infractorii spun furturile au mari întârzieri din cauza infrastructurii, care este foarte veche şi nu permite furturile de mare viteză. Impiegatul Nicușor Haiduc ne explică: „Așa-i la noi, cum dă puţin căldura imediat încep întârzierile. La patruzeci de grade Celsius lacătele se sparg foarte greu, că se dilată mecanismul ăla de blocare şi dai cu ciocanul în el ca surdu-n clopot.”

Unii hoți nu sunt deranjați de aceste întârzieri și își fac datoria plini de curaj: „Pe canicula asta îţi trebuie jumătate de oră doar ca să rupi un zăvor, ne spune un domn mascat cu un colet în brațe. „Mai ales dacă eşti singur la furat, cum sunt eu. Că de vreo trei luni colegul meu e arestat și pe teren nu mai suntem decât eu, băiatul de la vânzări și chestorul Popa, de la Secția 16.”

Dealtfel, poliţiştii sunt și ei afectați de aceste întârzieri, fiind nevoiți să aştepte ore în şir în triaj ca să poată constata un furt. „Pe căldura asta, un furt de 15 minute poate să dureze și trei ore! Dar n-avem ce să facem, trebuie să stai după hoți, aștepți să termine. Nici nu vă spun cât le ia să desfacă o cisternă de benzină! Păi până rup ei sigiliile alea, până îşi întind furtunele, pâlniile şi tot tacâmul, a trecut o oră. Noi le mai zicem să vină seara, pe răcoare, dar n-ai cu cine să te înțelegi. Se uită la noi de parcă suntem dușmanii lor.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
8 iulie 2012 13:07

Alte articole

Vezi mai mult