Din cauza căldurii livratorii au renunțat la biciclete și au trecut la cămile

Ne adaptăm! Temperaturile caniculare din ultimele zile i-au făcut pe livratorii din București să renunțe la biciclete, trotinete și scutere și să treacă pe un mijloc de transport adaptat la condițiile deșertice din Capitala României: cămilele.

Cei mai norocoși sunt livratorii care au venit în România din Orientul Mijlociu și care aveau cămile acasă. Ei pur și simplu și-au adus cămilele aici, prin mecanismul de reîntregire a familiei. Situația cea mai interesantă este a livratorilor din Asia Centrală, care au cămile bactriene, cu două cocoașe, și nu dromaderi, cum au livratorii din Sudan, Irak sau Yemen.

Ca să nu riște atacurile bandiților în marele deșert bucureștean, livratorii pornesc la drum în grup, sub formă de caravană, și livrează mai ales seara sau dimineața devreme. Cămilele sunt adaptate la genul acesta de temperaturi. Tălpile lor pot suporta asfaltul de 70 de grade, pe care cauciucul se topește.

Livratorii spun că au început să facă bani frumoși și din turism, pentru că toată lumea vrea o plimbare cu cămila, mai ales că șoferii nesimțiți de Uber, Bolt sau taximetriștii nici nu pornesc aerul condiționat în perioada asta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
14 iulie 2023 14:24
Citește mai mult despre: camilă glovo livrator

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult