Din cauza concedierilor din MAI, numărul polițiștilor comunitari a crescut îngrijorător

Ca urmare a concedierilor masive din Ministerul de Interne, mulți polițiști au ajuns ai nimănui, devenind polițiști comunitari.

Fenomenul este îngrijorător. Polițiștii comunitari se strâng în haite și se iau de tine dacă treci pe lângă ei și arăți că ți-e frică. Dacă se cunoaște pe fața ta că ai făcut ceva rău, te legitimează, dar tu nu trebuie să te oprești din drum și nici să fugi. Mulți stau pe la câte o scară de bloc și nu-i lasă să intre în imobil decât pe oamenii cu suflet bun, pe care îi ghicesc din prima.

Polițiști comunitari trăiesc din mila oamenilor, care le mai aruncă uneori câte un colț de pâine, în idea că sunt și ei niște suflete. Câte o pensionară de la parter îi lasă să doarmă în scara blocului. Din păcate, nu are cine să adune după ei cu lopățica și de multe ori se face o mizerie de nedescris.

Sorin Oprescu, primar general al Bucureștiului: “Trebuie să rezolvăm cumva problema polițiștilor comunitari, că ne facem de râs, ce dracu! Au început străinii să ne ocolească din cauza lor. Chiar ieri mi se plângea un prieten din Germania care e în vizită la mine că a călcat în rahatul unui polițist comunitar. Hai să terminăm odată cu ei până nu vin pe capul nostru organizațiile pentru protecția animalelor!”

Scris de TNR
15 ianuarie 2011 14:01

Alte articole

Vezi mai mult