Din cauza crizei, din ce în ce mai mulţi protestatari sunt daţi afară de pe stradă

Criza a început să afecteze şi segmentul protestatarilor, considerat până nu demult singurul care merge pe plus în această perioadă. Imaginile prezentate de televiziunile de ştiri ne arată însă proteste din ce în ce mai prost organizate, cu o prezenţă tot mai redusă.

„Am protestat pe locul ăsta de când mă ştiu. De fiecare ată când a fost de ieşit la protest, am fost aici. Pot să confirme asta şi vecinii mei de locuri de protest. Acum însă, am primit o hârtie de la Primărie prin care mă anunţă că locul meu de protestatar a fost retrocedat în baza nu ştiu cărei legi. Sigur e o mânărie la mijloc”, acuză unul dintre protestatarii ameninţaţi cu evacuarea de pe stradă.

„Ăsta e stat miliţienesc. M-au forţat să părăsesc locul de grevă şi să stau în casa pe care mi-a dat-o primăria. Ăsta e, practic, domiciliu forţat”, acuză un altul.

Tot mai des sunt văzute persoane care efectiv izbucnesc în lacrimi lângă fostele locuri de protest. Ei spun că, mai ales acum, cu criza economică, n-au nici o şansă să îşi găsească un alt loc loc de protest pe stradă şi probabil vor renunţa pentru totdeauna la proteste. „Abia peste câteva generaţii dacă vom reuşi să fim reprimiţi în stradă, pentru proteste”, e previziunea sumbră a unui protestatar care e decis să se retragă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
9 iunie 2010 10:55
Citește mai mult despre: criza evacuare greva protest

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult