Din cauza crizei, mai mulţi cosmonauţi români se întorc în ţară

Criza mondială i-a afectat şi pe cosmonauţii români plecaţi în spaţiu. Mulţi dintre ei nici nu au avut posibilitatea să vină, ca în ceilalţi ani, acasă de Sărbători.

După cum probabil aţi văzut, pe străzile Capitalei au apărut cosmonauţi boschetari, oameni fără nici un căpătîi, vrăjiţi de mirajul unor lumi mai bune, aduşi însă repede cu picioarele pe pămînt.

 

 

 

Unii dintre cosmonauţii întorşi  în ţară au sperat în cei 20.000 de euro promişi de Mircea Geoană, însă au fost tare dezamăgiţi că acesta, în orele în care a fost preşedinte, nu a luat această măsură.

Damian Rusescu (şef de navă): “Avem mulţi colegi care nu au avut bani să se întoarcă în ţară. Nimeni nu îi ajută cu nimic. Se uită că aceşti oameni, care stau departe de casă, au trimis atîţia bani acasă în anii care au trecut.”

“Afară cu românii de pe staţiile orbitale engleze!” – este doar unul dintre titlurile care au apărut în aceste zile în presa din Anglia, dar sînt şi altele din SUA în care cosmonauţii români sînt acuzaţi că trăiesc din cerşit, că fură cabluri de cupru, radio-CD-uri de la nave spaţiale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
5 ianuarie 2010 21:28

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult