Din cauza grevei, metroul bucureştean a fost deviat pe la suprafaţă

Pentru că angajaţii Metrorex au fost astăzi în grevă, bucureştenii au aşteptat metroul în staţiile de autobuz. Dis-de-dimineaţă, printre călătorii obişnuiţi să meargă la serviciu cu RATB-ul am putut vedea şi o mulţime de bucureşteni cu ochelari de soare, total derutaţi de traficul haotic de la suprafaţă. Confuzia a fost totală. Palizi, cu mâinile la ochi, cu cartele de două călătorii în mână, călătorii de metrou au fost scoşi la suprafaţă împotriva voinţei lor şi lăsaţi efectiv în stradă, la mila trecătorilor.

Pentru că angajaţii Metrorex au fost astăzi în grevă, bucureştenii au aşteptat metroul în staţiile de autobuz. Dis-de-dimineaţă, printre călătorii obişnuiţi să meargă la serviciu cu RATB-ul am putut vedea şi o mulţime de bucureşteni cu ochelari de soare, total derutaţi de traficul haotic de la suprafaţă.

 

Confuzia a fost totală. Palizi, cu mâinile la ochi, cu cartele de două călătorii în mână, călătorii de metrou au fost scoşi la suprafaţă împotriva voinţei lor şi lăsaţi efectiv în stradă, la mila trecătorilor. Bucureştenii de suprafaţă s-au speriat rău de aceşti bucureşteni subterani, crezând că au de-a face cu o invazie a vampirilor rămaşi fără adăpost din cauza crizei. Mai târziu, vâzându-i cum ies în număr mare de la metrou, nervoşi şi înjurând ca la uşa cortului, au crezut că au venit iar minerii în Bucureşti. Din nou, panică.

 

Odată ajunşi în staţiile RATB, bucureştenii subterani au aşteptat liniştiţi metroul. Prima garnitură de tren a sosit abia în jurul orei 10.30 la staţia Piaţa Unirii, întârziată fiind de traficul infernal de pe Bulevardul Magheru. Apoi a trecut rapid un metrou uşor, care, uşor fiind, a evitat aglomeraţia de la Piaţa Aviatorilor trecând pe deasupra Arcului de Triumf. Următoarele două metrouri au venit însă foarte întârziate din cauza unui ambuteiaj pe bulevardul Kogălniceanu. Blocajul a fost cauzat de metroul M2 (Pipera – IMGB), care încercând să evite un taxi staţionat ilegal a intrat pe contrasens, şi a lovit grav un biciclist care circula regulamentar, pe şina de cale ferată.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
1 iunie 2010 11:46
Citește mai mult despre: Bucuresti criza greva metrou RATB trafic

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult