Din cauza încălzirii globale, anul ăsta românii au pus la murat banane și kiwi

Românii se adaptează rapid la noile realități climatice. În piețe lumea nu prea se înghesuie la tarabele cu castraveți, varză, conopidă sau gogoșari, pentru că foarte mulți români își pun la murat banane și kiwi din producția proprie sau cumpărate de la țărani, de pe marginea drumului.

”Bananele murate sunt foarte fine. Secretul e să le bagi la butoi cu tot cu coajă și ele vor absorbi exact câtă sare este nevoie. Se pot servi alături de o friptură de șacal, cu piure de mango de casă”, spune criticul culinar Decebal Popescu. Kiwi-ul murat are textura unei gogonele, dar cu mult mai multă vitamina C și mai ales cu o dulceață parfumată ce nu poate fi egalată nici măcar de harbuzul murat, regele murăturilor.

Legumele clasice, care nu se mai cultivă în România, o țară tropicală, sunt de multe ori de import și nu au gustul, aroma și calitatea bananelor, kiwi-ului și goji-ului din țara noastră, spun țăranii. ”A sosit vremea să facem un titlu de glorie din faptul că am ajuns o țară bananieră”, a declarat și premierul Ciolacu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
8 noiembrie 2023 14:16
Citește mai mult despre: banane kiwi murături

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult